Vedic Art

Vedic Art - är Dina principer aktiva? Sovande?

Detta är Vedic Art: (Vedic Art är inte en målarkurs!)

I över 5 000 år har den funnits, den Vediska livsfilosofin (där även Ayur Veda ingår) som syftar till att vi alla skall kunna leva ett harmoniskt och lyckligt liv, tillsammans … men också var och en,  även Du.

 

I den Vediska traditionen finns också De 17 Vediska Livsprinciperna som kombinerats med målandet som ”verktyg” i konst- och skaparmodellen Vedic Art.

 

Det sägs att vi har alla dessa 17 principer i oss, kanske i vårt DNA, lagrat i våra celler. ”Principerna” är inte några regler utan snarare olika förhållningssätt, ibland använder vi ordet ”koder” för att förtydliga.

 

Dock har principerna blivit gömda, glömda och blockerade hos de flesta människor i vår tid.

 

Blockeringen har ofta skett genom mental ”programmering”, stressigt liv, tunga situationer med arbete, ekonomi, relationer och annat som gör vår tillvaro svår.

 

Om du är en av de lyckliga som lever ett harmoniskt liv, har god självkänsla och fina relationer …så har du förmodligen en del av de 17 principerna aktiva redan.

 

När du får hjälp att aktivera principerna i din kropp och själ blir dessa till hjälp för dig, det du först kommer att märka är att du känner dig friare att skapa bilder/tavlor. Du kommer snart också att uppleva att du får allt mer tillgång till din glädje och skaparkraft.

 

Under kursen känner du, troligen, av hur skönt det är att bara göra vad som faller dig in..att bara vara och leka med färg…precis hur som helst. I Vedic Art är det själva skapandet, processen, som är ”målet”…det är alltså inte en färdig tavla.

 

Många upptäcker att Vedic Art påverkar själva livet, inte bara när man skapar och/eller målar. Det är fullt möjligt att du kan känna att du får allt större förtroende för dig själv, dina beslut och hur du formar ditt eget liv och dina relationer.

 

Målandet är ”verktyget” vi använder i Vedic Art och det väcker din glädje, dina känslor och din skaparkraft, inte bara i konstens värld utan i hela ditt liv.

Även om du aldrig målat tidigare, kan du redan från början släppa taget om prestationen och bara följa med i din egen skapande process.

Vi tror ofta att vi behöver prestera något, att vi måste lära oss måleriteknik och att vi måste öva länge, länge innan vi kan börja skapa ”på riktigt”

 

 

Med Vedic Art börjar du skapa omgående, oavsett om du är van konstnär eller aldrig rört en pensel!

 

 

De Vediska Principerna kommer att bli en hjälp för dig på vägen till att finna ditt eget uttryck, även i livet.

Kom och lek med oss!

 

Ewa J Sundberg

 

 

 

Aktuella kurser

Officiella hemsidan: http://vedicart.com/om-vedic-art/#curtkallman

 

 

 

Senaste kommentarer

24.11 | 21:11

Hej Jenny! Så kul att du frågar 😊 Det är på gång med lärarutbildningen i januari men skriv din e-adress så berättar jag mer.

24.11 | 20:36

Hej.
Jag är intresserad av att gå Vedic Art lärarblock A. Har gått alla vedic Artkurser på skaparladan. Vilka datum har ni kurs? Var? Mvh/ Jenny

10.01 | 07:24

Hej! Har gått grundkurs och fortsättningskursen är jag klar med i mars är intresserad av att gå lärarutbildningen. När kommer du har a och b kursena för lärare?

26.05 | 13:39

Hej E V!
Så mysigt att du är intresserad!
Välkommen att meddela din e-adress så får du fortlöpande info den vägen.
Goa hälsningar!
Ewa